Saker jag kommer minnas från 2010Alfons och Viggo kom till världen och jag blev faster<3

Var hårmodell för LanzaAntalet läsare steg ganska mycketBlev antagen till ett utbytesår i Österrike, TirolMagdansade på kulturnattaBörjade styrketräna och fick en massa muskler (ehum..kan diskuteras tycker vissa, men men)Åkte till Österrike som utbytesstudent (Är jag fortfarande)

Gick ut på nattklubbar för första gången(eftersom åldergränsen i Österrike oftast är 16)=awsome!åkte till Wien med min värdfamiljBlev typ lite brun för första gången i mitt liv^^Träffade Johannes:] (har ingen bild, så tog den där från weheartit.com)Frida kom och hälsade på mig i Österrike och vi åkte till Italien tillsammans :)

till dessa 3 punkter hade jag ingen bild.

Började dansa "Cheerdance"

Fick jobb på "Hort" som fritidsfröken på eftermiddagarna(en dag i veckan)

Blev inlagd på akuten:/

Lina, min syster blev gravidBlev mörk, brun, rödisch hårigÅkte hem över jul till Sverige(där jag fortfarande är)<3 Firade en underbar jul!

Så det var min sammanfattning av de saker som jag kommer komma ihåg från året 2010:) Hände dock också en del mer sorgsna och jobbiga saker, men de vill jag inte dela med mig av.

Året 2010 var, för mig, det mest händelserikaste året hittils i mitt liv och jag tror att 2011 kommer bli minst lika händelserikt^^ Är väldigt nöjd med 2010:)

Ikväll blir det firande för full rulle. Först Haga och sedan stan ;D

Gott nytt år!

Bus i bullis!busade runt i bullis igar^^

<3
nu väntas tårta!

GOD JUL<3Nu är jag entligen hemma. Hemma pa riktigt=Sverige<3
KOmmer nog inte skriva sa mkt under lovet, skriver mer da jag är tillbaka i Österrike igen:)

Frohe Weihnachten<3 JULAFTON :]


Byebye Österrike!


Hallo:)

I Söndags akte jag till Seefeldt med Eva och Klemens och akte slalom. (=vilket jag inte kan men ska försöka lära mig). Det gick ganska bra, det var inte sa svart^^ Vi akte en en massa skoter ocksa vilket är megakul (a) Men da vi skulle aka upp för backen sa var det jättebrant och klemens tog i lite för mycket gas, sa skotern slog över och jag fick lite av skotern över huvudet, sa jag har huvudvärk:(

Igar kom Jo och hämtade mig fran skolan och sa akte vi till IBK för jag hade ett möte och sedan hade han ett(och da passade jag pa att shoppa xD). Efter det sa akte vi tillbaka till Telfs och gick ut pa resturang med Jule, Fabian, Tammi och Eva. Mmmmmm.... Senare pa kvällen sa kom Jo och hämtade mig och sa sov jag över hos honom:]

Idag Maste jag packa klart, städa rummet, hinna träffa Tammi, vara med Jo, ga ut och äta med mina värdföräldrar och sedan sova hos min älskling, för han ska skjutsa mig till flygplatsen imorgon. Far se om jag hinner med allt.

IMORGON ÄR JAG I SVERIGE!!! :D kommer att ha rest fran halv 7 pa morgonen till tio i 7 pa kvällen, sa jag kommer kanske vara lite död men ända, SVERIGE<3

Kommer att ha mitt gammla mobilnummer, alltsa mitt svenska nummer, da jag är i Sverige(alltsa det nummer som de flesta redan har^^).


Fick en julklapp av Jo imorse :]


(sa ser jag ut nu, i mina slingor)

IMORGON SES VI SVERIGE!<3


Thoughts like shadows, swelling through my mind.Jag och Jo akte idag till Seefeldt. Seefeldt är vinter OS orten(där Anja persson nyligen var och tränade) Impressive, huh? Det finns 4 ggr mer snö och är 4 ggr kallare där än i Telfs, men det är väldigt fint där:] Imorgon aker jag kanske med Eva och hennes familj till Seefeldt för att försöka lära mig lite slalom. Hehe far se hur det gar.

Är lite nere idag... men livet kan ju inte alltid vara pa topp. Ikväll blir det kanske lite bättre. Da gar jag ut med Jo och hans kompisar i IBK:)

Musik som passar mitt humör just nu:

I was the light
I was the quiet heart
I was the place we used to dwell
And when the cold would tear your life apart,
I was the warmth that you had felt

What have I become?
Thoughts like shadows swelling through my mind
What have I become?
Something else inside

Is driving nails into my soul
Angels from my door
Driving nails into my soul
Something inside

I was the blood inside you broken heart
I was the stone that you had held

I close my eyes
Search for you
Retracing every step

Driving nails - Demon HunterSchau mal.Titta vad jag fick av Ulli pa jobbet! :)

Om 40 min börjar min "ansträngande" skoldag^^ Har en timme tyska och en timme bild, ganska chilligt. Ska ga och köpa slingor efter skolan och se om jag lyckas göra nagra i mitt har. Blir lättre om jag blir lite blondare, för da behöver jag (förhoppningsvis) inte färga sa mycket och halla pa. 

Ikväll blir det att vara med Schatzi:] Är fortfarande halt svag i kroppen sedan i helgen(da jag var inlagd pa akuten), sa jag är inte riktigt peppad pa att ga ut ikväll, men aja. Let's see^^

Schönes Wochendende!

Can't find another way around.

Är fortfarande helt förälskad i laten Down med Jason Walker<3 mmmm...

gardagen var zach!  Vid 12 sa tog jag, Eva och Tammi bussen fran skolan och akte till Innsbruck. Fran klockan 1 till 6 sa shoppade vi julklappar. Pjuuuuuh! Det var intensivt med nödvändigt. Har nu i alla fall köpt de flesta julklapparna.
Da jag kom hem sa var jag ensam hemma och lagade lite mat. Haha ja eller snarare Jag stekte ett ägg och smörade en mackaxD Sedan hämtade Jo mig och vi akte till honom och myste. Sov över där och i morse gjorde han mysfrukost med tända ljus till mig :] En bra start pa dagen!
 
Annars var skolan inte en sadan höjdare. Första lektionen var engelska och jag fick utskällning, för mitt antekningspapper var lite rivet i kanten RRRRrrrr... oh vad läraren älskar mig!

Ikväll blir det dans:) Nu ska jag ga ut med hundarna, bis später!


en vecka kvar!


En bild pa mig och Christa(Italien)

En vecka kvar!! Wihoo :D

Hinner inte skriva mer för Jo ringde nyss och sa att  han hämtar mig^^ ciao


Smatt död.

wooh, vilken dag. Skola till halv 2, direkt till jobbet och jobbade tills halv 6. Gick sedan in till centrumet och tog ut pengar och köpte lite underkläder, sedan sa kl 6 gick vi, i min italienska grupp och at pizza. Kom just hem(klockan är halv 9). Lilla hunden ylar och jag vet inte vad jag ska göra. Har gatt ut pa en liten promix, men det funkade inte. Är ensam hemma, sa jag hoppas att nagon som vet vad man bör göra kommer hem snart...

Tror jag är sjuk ocksa. Bade Jo och Martin har feber :/ Nu ska jag bara ga och dega framför teven...huuuuuh.Och folk fragar sig varför sma flickor far ätstörningar. De behöver bara fa en sadan komentar som hon gav mig, sa vill man inte äta mer. Tur för mig att jag inte är tillräckligt dum för sant.. 


Slutet pa helgen.

Schwach e allt just nu.

Helgen fick inte ett sa megaroligt slut. Jag svimmade i en clubb i lördags, da jag var ute med Jo och Sanel.  Akte ambulans till akuten och alla sjuksköterskorna var otrevliga. Jo försökte förklara för dem vad som hände och om mitt blodsocker osv, men de ingorerade bara honom... De stannade med mig till 3 pa natten, för de fick inte stanna längre.
Vaknade upp pa morgonen av att apparaten skrek. Hade slangar, elektiorgrejer och fingerklämmor överallt pa min kropp. Sedan kom Jo och var orolig och stannade med mig där, tills min värdfamiljsmamma kom och hämtade mig. Haha  sjukhusmaten var sa typisk österrikisk: Käseknödlsuppe, med schnitzel och potatis+sauerkraut. at dock inget, för jag hade ingen hunger, men det sag gott ut:)

Jo stannade hos mig i nagra timmar, för jag var ensam hemma. Han bärde typ runt mig överallt och sa fort jag vinglade lite sa blev han jätteorolig. Senare pa kvällen kom han hit, för da var jag ocksa ensam hemma för mina värdföräldrar var pa middag. Vi sag film och myste bara. Kan inte säga hur glad jag är att har älsklingen min<3

Maste aka till sjukhuset en gang till och göra ett diebetesprov, för om det händer igen och jag har allvarlig diabetes, sa kan jag dö och det känns inte sa peppande...


Fainted.


Natten spenderades pa akuten...
Festar igenom hela österrike i helgen!Vad vi sysslar med vid frukosten. Ganz normal... hehe. Jag och mina världföräldrar XD

Jobbade igar till halv sex och blev sedan hämtad av Jo, och vi akte till honom och väntade tills hans kompis kom med sin bil och hämtade upp oss. Sa vid 22.30 drog vi till Innsbruck och gick ut pa 2 olika nattklubbar, en cocktailpub och en nyöppnad klubb, sedan akte vi till Seefeldt och gick ut i klubben "Jeep"(Har du varit i Seefeldt nagon gang, sa har du säkert ocksa gatt ut där). Hehe Party hela österrike runt!

Jag och Jo kom hem, till honom, vid kl 6 i morse, och jag kom hem vid halv fem idag hehe.

Och gissa vad? Jo Maggis ska göra nästan samma sak ikväll ocksa, wihiii suprise. Först aker jag med Jo till Hatting, där en av hans kompisar har fest. Sedan tar vi taget till Innsbruck och fortsätter där xD Vet dock inte hur det ska ga, för jag ska ga upp tidigt pa söndag och aka Slalom i Seelfeldt med tjejerna. Men det löser sig säkert, som vanligt.
Är redan taggad inför att äntligen lära mig slalom^^

10 dagar kvar tills jag aker till Sverige<3


Varför är inte varje morgon som den idag?Gardagen var awsome! Förstod inte att "Nightstar"(som klubben hette) var sa enorm. Jo sov hos mig och i morse sa fick jag denna lilla söta mobilhängare:] Akte sedan med moppen till centrum och handlade lite duschgrejer osv och hittade ocksa nagra julklappar^^
Nu är det ännu en gang plusgrader, sa all snö pa gatorna har smält bort. CATCHING! :D

Resterande delen av dagen har jag spenderat med att fixa klart min ppt om Sverige och bakat chokladdbollar och kladdkaka, som jag lovat att bjuda min klass pa imorgon.

Idag är det exakt 2 veckor kvar tills jag aker hem över jul<3


Imst.

Snart kommer Jo hit och sedan drar vi ut pa nagon nattklubb i Imst som jag aldrig varit förut pa. Tjejerna kommer ocksa vara där sa det blir awsome :D Är ju som sagt ledig imorgon thihi :)

Här är en lat som jag förälskat mig i:<3


Was soll das?Tjingelings! Sa fin som jag kan bli(pa bilden ovan).

Wie BITTE?! Vissa saker maste man inte säga.. aarrrrrrrrrrrrrrgh!!! Har ägnat nu den mesta delen av dagen att tänka pa det du sa.

Sov hos Jo inatt och han hade ställt väckaren pa fel tid, sa da han hade skjutsat mig till skolan sa hade jag redan missat 2 lektioner. hehe alltid pa topp! Efter skolan sa följde Tammi med mig hem och vi gick pa en skogspromenad. Var tänkt att vi skulle vara duktiga och springa, men som vanligt sa fick vi för mycket att prata om sa vi gick hela vägen istället xD Skönt i alla fall att jag har nagon(förutom älsklingen min saklart<3) som jag kan prata med.

Ikväll maste jag göra klart en ppt osv, sa det blir väl ingen superliduper kväll. Kollar kanske pa en film eller sa. Määäooah vet inte om det är sa för andra utbytesstudenter, men för mig sa är det sa att jag känner mig ensam sa snabbt jag inte har nagot pa kort sikt att se framemot. Ibland är det lite drygt, för jag har en massa att göra i morgon som jag ser fram emot(Träffa mein Schatz och ga ut i Stams eftersom vi är lediga pa onsdag osv), men ända sa blir jag nere för att jag inte har nagot speciellt socialt att se fram emot ikväll. Det later asfanigt men det är bara sa. Kanska är jag en liten överkänslig människa...
Lugnar ner min ensamhetskänsla med choklad, haha underbart hälsosamt.

And I don't want to hear that sound. Not now.
Julmarknad.

Var pa julmarknad igar med Petra och det var megamysigt:) Innsbruck är en sadan vacker stad!
Lite här och var sa gick djävulsliknande människor runt och skrämde sma barn, österrikare, ni vet^^


MC Donald's i finns i gammla stan xD

Jag och Petra

Sahär sag de "djävulsliknande" människorna ut.


Idag är det 2:a Advent! Snart är det jul och da kommer jag hem(dock "bara" för 15 dagar)

here we are
so close to the stars


Rodeln<3Guten Tag:)

Har just kommit hem fran Rodeln. Var första gangen jag provade det och det var hur kul som helst, men satan vad det gar undan xD Rodeln känns väldigt typiskt för Tirol. Tummen upp!

Idag är en riktig Tiroldag. Först Rodeln, sedan ska vi nu snart äta Knödl och sedan ikväll, sa träffar jag Petra och vi aker med taget till Innsbruck och gar pa Christkindlmark(Julmarknad/julfest typ)


Uppgooglad bild pa hur det kan se ut när man "Rodlar".


Första dan pa jobbet^^


Det vita bandet fick jag idag av flicka pa jobbet xD

Ansträngande men gulligt. Sa beskriver jag min första dag pa jobbet. Jag har ju inga smasyskon eller sa, sa jag är egenltigen inte sa van att handskas med barn mellan 6 och 14 ar, men det gick trots det bra:) Tihi jag fick en massa presenter och teckningar fran barnen, samt ett kärleksbrev av en 10 arig kille xD

Imorse var jag duktig och gick pa möte och akte till posten osv INNAN skolan började. Direkt efter skolan, fran 12 till 17.10, sa jobbade jag. Nu är jag dödligt trött och försöker pigga upp mig med choklad :] hehe. Om 20 min sa blir jag hämtad av Tammi för vi ska pa en koncert ;D yay. Senare ikväll sa aker jag troligtvis hem och ser film eller sa, för jag har ingen energi mer för att ga ut.

HInner inte skriva mer nu. CIAO!:)Schatzi

Grüß di!

Nu har jag fatt praktikant/jobb
en dag i veckan, da jag ska jobba/praktisera som fritidsfröken. Yey! Första arbetsdagen är i morgon:) Var pa mötet igar och det gick ganska sa bra.

Igar var det snöstorm och folk kunde inte köra upp med bilen till Sonnensiedlung(där jag bor). Jag och Jo hade planerat att aka till Innsbruck och ga pa Christkindlmark(julmarknad), men det gick inte att köra bil alls, sa jag gick till honom istället. Heh var ganska trött osv sa jag somnade i sängen när vi sag film, men vaknade upp vid 1(i slutet av filmen) och da sov jag över där, för att ga hem i snöstorm, i mörkret, pa en smal slingrig väg lät inte sa lockande..

Hade da alltsa ännu en dag da jag gick i skolan utan smink och ostylat har, eftersom jag inte hade haft med mig nagot sant till Jo. Den här gangen sa stirrade folk inte sa mycket som senaste gangen och fick jag istället komplimanger (?). Jag blir förvirrad, as usual. Och trött. Tjejerna i klassen har sagt att de inte vagar/vill ga i skolan utan smink och de skulle aldrig kunna ga i skolan i mjukisar, förutom Tammi och jag. :O!

Idag blir det dans och möjligtvis ska jag träffa mein Schatz lite snabbt, för han har lite av sina grejer hos mig, som han behöver över helgen, da han aker till Tyskland och tränar & tävlar i simmning.

Igar fick jag en adventskalender, som min värdfamiljsmamma hade gjort till mig. Urgulligt:) Petra köpte mig ocksa en chokladadventskalender<3Tycker min kalender är jättefin :]


mmm milka..Minya!Här är hundvalpen som min värdfamilj köpte i Wien^^


RSS 2.0