Entschuldigung.

Förlat för den daliga uppdateringar men, men jag har haft fullt upp de senaste dagarna. Pappa ringde mig igar och sa att jag har börjat skriva med ett ovardat sprak pa bloggen, sa jag ska försöka skärpa mig och skriva fint:) Vi ll inte skrämma mina läsare, hehe.

Idag fick jag veta att jag gar pa ett naturkunskaps-gymnasium. Maoh... sa det är anledningen till varför jag har sa mycket fysik, biologi, matte och kemi. Jag gar ju som sagt samhäll i Sverige, sa jag är ganska mycket efter de andra i de ämnerna.

är far ni se mitt schema:

Montag:
mattematik
Tyska (med en klass som är 3 ar yngre än mig)
Tyska med min klass
Konst teori (med min pararellklass)
Geografi
Religion
(en timmes rast)
Psykologi

Dienstag:
Biologi
Bild (med en klass som gar ett ar under mig)
Psykologi
Historia
Tyska
Engelska
(en timmes rast)
2 timmar italienska, eller geografi(varannan vecka)

Mittwoch:
Engelska
Religion
Fysik
(4 timmes rast)
musik 2 timmar

Donnerstag:
Engelska
Tyska (med en klass som är ett ar under mig)
Biologi
Tyska(med en klass som är 2 ar under mig)
2 timmar idrott

Freitag:
2 Timmar italienska
Tyska
Bild (med min pararellklass)
(Slutar kl 11.40!!:D)

Sa ser alltsa mitt schema ut, men jag 
har extra tyska och extra bild, medan de andra i min klass har kemi och franska/latin. Jag missar ocksa en fysiklektion och en mattelektion varje vecka, för da har jag tyska med "smabarnen".
Idag hade jag turen och fick sluta kl 11, wihoo!

Jusste! jag har lärt alla killar i klassen att säga "Jättefin" och nagra kan ocksa säga "Snygging, heting och jättesnygg". Haha sa nu kan de flirta med svenska tjejer.


Ausgehen!Tjingeling! Familjen har skaffat en laptop, sa jag har inte hunnit ladda upp nagra bilder än. Googlade upp en bild pa "Ausgehen" i innsbruck.(men den här bilden är ganska sa gammal) Efter födelsedagsfesten igar sa akte nagra av oss in till Innsbruck och gick ut pa nattklubb där. Satan vad awsome! Är glad att jag gick ut med folk som var lite äldre(18-19), för de kollade bara ID pa en av oss(och det var lyckligtvis inte jag). Alltsa sa finns det ocksa klubbar här, där man maste vara 18^^

Men det blev kanske lite för sent igar, somnade kl 6 imorse. Sa ja, idag är jag ganska sa trött.

Maooh nu ska jag baka en cheesecake at familjen, toodli looo!She just wanna dance.

Wihoo, igarkväll var lässig(=Awsome!). Ikväll ska jag pa en födelsedagsfest, som jag tror är lite pakostad. Hon som fyller ar har hyrt en hel nattklubb osv. sa det blir nog ocksa megabäst:)

maah hinner inte skriva mer nu, Entschuldigung!

Blir inge tyskland imorron eftersom värdet är piss:(

baibai<3

Die Wanderung.Tjenare! Här kommer lite bilder fran vandringen som jag gjorde med min värdfamilj för nagon vecka sen. Det är inte bara lite galet vackert här! Till och med i skolan sa ser jag alper om jag kollar ut genom fönstret. Nu ser ni iallafall hur det ser ut i naturen här:) I LOVE IT, naturnörd som jag är.

Hämtpizza efter skolan var inte helt fel:) Ska snart ut och jogga, eftersom simon lyckades lura mig till att säga ja. Ikväll ska jag i alla fall hem till en kille i min klass storebror och chilla och senare(om det inte är allt för sent) sa gar jag kanske ut pa nattklubbis med nagra tjejer.

Hade "Gottesdienst" idag, i skolan och da fick jag halla upp en skyllt inför hela skolan. Inte alls lite pinsamt hehe.

Men gott sei dank att det är fredag! Jag överlevde ännu en vecka i skolan, wiho.Tirolerisch.

Hallo!

Längtar jag till helgen? -OJA! Förhoppningsvis sa aker jag till Tyskland pa söndag:)

Här pratar man ju som sagt "Tirolerisch", vilket är en j*vligt grov dialekt av tyska och jag tänkte visa ett exempel pa skillnaden(vet dock inte om jag stavar rätt):

I bin a bissl mierde(tirolerisch)= Ich bin ein bisschen müde(tyska) = jag är lite trött

Hade idrott idag i skolan, och tjejerna har idrott för sig och killarna för sig här. Killarna fick spela fotboll i 2 timmar, medan vi tjejer fick ga och promenera-_- Komisch xD Kändes lite ovant. Men men, nu ska jag hoppa in i duschen och sedan träffa Tammi.
Ikväll blir det styrketräning med Simon, vilket är lite orättvist eftersom han har muskler överallt. Typ magrutorna stäcker sig till öronen pa simon, men aja jag skyller det pa att killar har mer muskelmassa (a)(Notera att jag har blivit lite brun! HaH! det trodde ni inte va att jag kunde bli?;D )

Bis später<3


Skolsystem.


Jag förstod inte hur bra det svenska skolsystemet egentligen är, förens jag kom hit. Varenda lärare säger "Jaha, och vad gör du här? Vad ska jag göra med dig da? Förstar du ens tyska?" Oh vad välkommen jag känner mig... Igar var första gangen som rektorn hälsade pa mig och idag blev min franskalärare arg, för jag kan ju saklart ingen franska, sa hon tog med mig till rektorn(igen) och föreslog att jag skulle börja i en klass som är 3 ar under den jag är i nu. Baaauuhhh...

Har megamycket hemlängtan... :(


Tillbaka fran Wien!


Lite av det jag köpte:)

Hoppla! Nu är jag tillbaka i tirol igen^^ Helgen i Wien var awsome, älskar den staden(paminner lite om paris).

Liten sammanfattning av vad jag gjorde i Wien:

Fredag: Ankomst. Träffade Florian, gick runt pa stan och gick sedan ut och at middag och senare sa blev det utgang i bermuda.

Lördag: Akte jag och Christa(min värdfamiljsmamma) till Parndorf, vilket är som en stad/by med bara en massa märkesklädesoutletsaffärer WHIHOO! sa pa lördagen shoppade jag jävel, hehe(a). Senare pa kvällen sa var vi i fabis och sabines lägenhet och bara pratade osv.

Söndag: Gick vi pa "Tiergarten", alltsa ett sort zoo i Wien. Sag en massa megaormar och jag klarade av det! Jag tog inte livet av mig. Efter det sa gick vi pa en "Biergarten", typ en speciell/typisk österrikisk resturang där jag och Martin fick megamycket mat. Sa har jag fortfarande en gravidmage efter den maltiden^^ Sedan akte vi hem och vi kom hem vid kl 1 inatt, sa skulle jag upp kl 6 imorse. Det var tugnt... OJA.

Idag har jag ocksa shoppat lite efter skolan. Tycker lite smatt synd om Simon som alltid ska vara sa snäll och hjälpa mig med allt hela tiden, men shoppingsällskap är alltid uppskattat:) Köpte smink(vilket är mega bra och mega billigt i tyskland och österrike) och ett till par mjukisar. Sedan sa köpte jag och simon nagra kilo choklad var, hehe.

Kärlek är ett slagfält
Där du maste kämpa för din överlevnad.


If I'm anywhere to be found.And who do you think you are
Running 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts

Idag är jag "Sjuk" och aker istället för skolan till Wien! Blir en helhelg där med min värdfamilj. Har bara varit pa flygplatsen i Wien sa det blir spännande att se/uppleva the city. Ska ta en massa bilder som jag lägger upp senare, ich verspreche!

Igar kväll var jag pa en "modeschau" (modevisning) i Telfs, gick och at med nagra, gick sedan och at glass med en annan, akte till schwimmbadet och spelade volleyboll éfter skolan och senare pa kvällen gick jag hem till en kompis, sa jag var ensam maximum 30 min igar... Ganska skönt faktiskt... Har upptäckt att det finns väldigt snälla människor här i Tirol.

Nä nu väntar Wien pa mig. Tschüß!
I can only tell you what it feels like.


Lonely.Ich will was erleben.

Tjingeling!

Var som sagt pa SPA igar(7 h) och det var saaa otroligt skönt! Fick troligen världens bästa ryggmassage^^ Jag är dock inte sa bekväm da jag visar mig naken för folk jag inte känner, men under alla behandlingar och i alla olika steamrooms and saunas var man tvungen att vara naken. Sa det känndes lite... ja kansigt :P Men det var verkligen underbart. Hotellet var megalyxigt och maten var jättegod. <3

OCH nu är jag brun! Vet inte om man ser en sadan stor skillnad pa bilderna, men ser ni mig i verkligheten sa är jag brun som choklad (a)Idag hade jag bara tre timmar skola: Engelska med Frau Proffesor Porsche, Biologi och Fysik. Värst var absolut fysiken, för da förstod jag absolut ingenting. Jag läser Sam pa mitt svenska gymnasium sa jag har inget ämne pa mitt schema, i Sverige, som heter fysik. Tog en bild pa lite av mina anteckningar fran lektionen, sa far ni se hur "lätt" min första lektion i Fysik var...
Nä usch för skola. Det svenska skolsystemet är verkligen, ärligt, hur bra som helst. Men nog om skolan, nu skiner solen ute sa jag ska och bada! yey ;D


SPA!!


Ja, rubriken stämmer: Idag ska jag och Christa spendera en heldag pa Inntals Spa, vilket är det bästa i omradet! :D

Taggad? JAA!:D Lydia har bokat in mig pa en soldusch ocksa, sa nu kanske jag äntligen far lite pigment pa min kropp(även om de är fejk xD). Wihooo!
Känns väldigt skönt efter ännu en dag med min inte alls sa ojobbiga lärare. Haha idag sa sa hon inför alla i klassen att jag ska baka kakor med en annan tjej i klassen pa fritiden och sedan ta med dem till skolan. Direkt efter det sa sa hon till killarna att de borde bjuda mig pa bio, eftersom jag gillar att ga pa bio och till tjejerna sa hon att jag vill börja i deras dansgrupp(NEJ, HON HADE INTE FRAGAT MIG OM JAG VILLE DET hon bara antog det). Varför vet hon sa mycket om mina intressen? Jo, därför att av nagon anledning sa har hon fatt läsa det personliga brevet som jag hade skrivit till min värdfamilj..... Määäh Frau Proffesor Porsche....Was kann man sagen?

Men nu ska jag släppa tankarna pa skolan och aka pa SPA ;D Toodli looo.-

my colours will burn.Första skoldagen.


Idag var min första skoldag här in Österreich... och ja, det var en upplevelse för sig. Först och främst sa har jag upptäckt att min klassförestandare är enormt pinsam. Hon stod och pratade i en kvart om hur de andra skulle ta hand om mig, och inte pa det där gulliga sättet, utan hon sa saker som "Har du akt hem till nagon i klassen än? Visst kommer du göra det? Tjejer, kan inte ni ta med er Magdalena och göra nagot idag? Oh men Magdalena, nu har du ju redan fatt nagra kompisar!" ovs. Det var ganska jobbigt, ja.

Jag har redan märkt nagra av de regler som gäller i skolan här:

-Tuggummi, dricka eller frukt är absolut förbjudet under lektionen.

- Man maste resa sig upp da lektionen börjar och läraren kommer in i rummet.

- Man maste fraga om lov för att ga pa toaletten, och det är inte alltid som man far tillatelse till det.

- Mobilen maste vara avstängd(fast sa är det kanske i Sverige ocksa)

- Man far endast tilltala lärarna i "Sie" form, alltsa "Ni" och man maste säga "Fru Andersson"Osv. Aldrig förnamn.

- Och man far inte välja inriktining eller sa som det är pa ett svenskt gymnasium. Alla maste läsa samma ämnen(förutom latin och franska, som är valbart)

- Far du IG i nagot ämne sa har jag för mig att man maste ga om ett helt ar.

Määäh det är i och för sig bara min första dag, men jag saknade min svenska skola, min svenska klass och mina svenska lärare idag^^

Här kommer lite bilder fran i helgen, da jag akte med nagra killar till Telfs utomhus-pool-grej:Slackline!Culcha candela concert.

Här kommer lite bilder fran igar, da jag var pa concert i Ötztal^^Innan konserten...


haha jag gör världens smile pa en av bilder, i know.

Var lite svart att ta bilder för jag fick alltis hoppa upp och ta kort i luften, eftersom jag tydligen är ganska kort^^ Men det var i alla fall hur kul som helst!<3

Hinner inte blogga mer nu, för nu ska jag och min värdfamilj ut pa en dagstur, da vi ska vandra i alperna haha, sa jag far se om jag är alldeles död ikväll.

Imorgon har jag min första skoldag! Känns inte alls nervös... sedan sa har jag som lagomt innan skolastarten fatt en fläskläpp, fatt hosta och nästan tappat rösten helt. OJa det är sa det ska vara, eller hur?

Bloggar mer senare! Kramizzzaar.


Helgens planer.
Mmmsfillibabba! Min värdfamiljsmamma köpte mig världens godaste te. Det är ett grönt-chai-yoggi-te, som jag jusst nu sitter framför datorn och gottar mig med.

Helgens planer:

-Fredag: (Idag alltsa) Sa ska ut och skaka rumpan pa nattklubben Acapella, med nagra snälla killar:) Innan det ska jag troligen ocksa dega, jäsa, aka och handla och träffa Simon.

Lördag:  Da ska jag pa Konsert i Ötztal, med nagra tjejer i min blivande klass, Wihooo! tagga satan :D

Sedan ska jag väl finna tid till att bli nervös inför skolstarten, som är pa mandag^^

-

There's another world inside of me that you may never see.


Ha världens bästa helg nu gott folk!<3


Verdammt ich tick aus.


Har en tysk partylat pa hjärnan som alltid spelas här, hela tiden pa varenda nattklubb^^ Tihi Tammi försökte lära mig "dansen" till den i förrgar... Hahaha... österrikare är roliga ;D

Här är laten i alla fall:"Sie hat den - Monsta-Body
mit dem - Monsta-Blick
und ihr - Monsta-Boom Boom
gibt mir den Kick
Sie ist ein - Monsta..Monsta
Sie macht mir Angst doch ich weiß wie sie tickt
Sie ist ein - Monsta..Monsta
Sie macht mir Angst doch ich weiß was ich will"


En dag som denna.


(Ibland maste man bju lite)

Hola Bandola!


Idag är jag ensam hemma ganska länge, eftersom skolan i Österrike inte har börjat än och alla jobbar sent. Sa jag passar pa att lata mig till max. Kom hem kl 3 igarnatt och vädret är trist idag, sa jag kletar pa ansiktsmasker, äter pizza och nutella, bloggar, ser pa dubbade avsnitt av Scrubs, spelar gitarr och lyssnar pa hög musik i megamusikanläggningen som finns här i källaren.

Ikväll har jag tänkt laga tacos till familjen och baka chokladbollar. Hoppas det gar hem! Känner mig lite som en hemmafru idag, haha.

Gick vilse igar da jag gick ut med hunden. Kanske inte varje dag som man yrar runt 2 och en halv timme i alperna utan att ha nagon aning om vart man är. Ringde Simon(som bor väldigt nära Sonnensiedlung) och da jag beskrev vart jag var och hur länge jag hade vandrat sa sa han att jag hade gatt till en annan alpstad/by. Haha men som tur är sa var han min personliga GPS, sa jag hittade hem tillslut. Sa i framtiden ska jag halla mig till Telfs^^

Jag hjärta IKEA<3God morgon sunshines!

Försökte ta lite bilder igar fran Innsbruck, men det gick ju sadär. Shoppade i alla fall lite och efter det sa akte vi till IKEA(hjärta, hjärta). Köpte punshrullar(vilket familjen älskade), kalles randiga och marabou med daim<3 Määh blev megaglad av att aka till IKEA igar, eftersom jag hade haft hemlängtan hela dagen. Sa det var bra!:D


Die Altstadt in Innsbruck.Lite av de jag köpte.Se sa fint jag kan posa!:] Köpte en spegel, doftlöjus och nagra förvaringslador pa IKEA ocksa^^


 Ikväll blir det först pizzabak med Familjen och sedan aker jag förmodligen till Nattklubben jeep i Seefeldt. Visste ni att svenska landslaget i fotboll tränade inför sommarens VM i Seefeldt? Okej, det kanske inte gick sa bra för Sverige, eftersom vi inte ens kom med, but it's still ein bisschen häftigt:)

Idag har jag varit här i prick 2 veckor!

Bis gleich!

Monday morning.Festen i lördags blev lyckad. Sov dock bara 1, max 2, timmar pa ett golv sa igar sov jag typ hela dagen:P

Idag bär det av till Innsbruck noch einmal!  Gillar staden och är pa shoppinghumör, sa nu ska pengar spenderas! :D

Bilderna är googlade över Innsbruck, men jag ska försöka ta egna bilder idag. Bloggar mer senare, KRAM!

6 Manader:]


Cuz I already know how this thing goes. Inte alltid sa lätt att veta vem man kan lita pa, men nu vet jag.


Lass es raus!


Nu ska jag iväg och handla ingridienser till " die Bonestrudeln", som vi ska laga till lunch. Tror det blir sjukt gatt!:D

 Ikväll ska jag pa en fest hos en tjej som kommer ga i min klass, här i Österrike. Hon bor inte i Telfs, men som tur är sa har jag en väldigt snäll värdfamiljsmamma, som har lovat att skjuttsa mig dit. Yeeey!

Gick ju som sagt pa bio igar och sag "Das A-Team", dubbad till tyska. Här är den tyska trailern, sa far ni höra hur det kan lata da man gar pa bio i Tyskland eller Österrike:Lass
es
raus
!


Tips!Tips: Jag har köpt lite skvallertidningar och en bok som förhoppningsvis ska vara rätt sa lättläst. Det är jättebra träning pa att lära sig spraket bättre. Men se till att det inte är en trakig bok eller tidning, för da sa kommer du nog inte lära dig sa mycket. (that's my guess)

Ikväll sa ska jag aka in till Innsbruck(igen) med min värdfamilj och ga pa resturang och sedan bio. Det är ocksa bra och rolig träning av de tyska spraket, eftersom de dubbar alla filmer här till tyska. De dubbar allt väldigt bra här ocksa, sa ibland vet jag inte om teveprogrammet jag ser pa är tyskt eller fran nagot annat land.
Sag "2 and a half men" häromdan, pa tyska. Haha.

-

Nu har jag äntligen fatt mitt "riktiga" österrikiska nummer och abbonemang. Sa nu har jag 1000 fria minuter inom österrike och 1000 fria minuter till Sverige. WHiooo! :D Sa skicka mig ett meddelande pa facebook om ni vill ha mitt österrikiska nummer^^

Bis bald hübsche Gitschen und Buben!

Tirolerisch vs Deutsch.

Guten Tag!

Tänkte snabbt bara lägga upp 2 klipp fran youtube, där ni far höra dialekten  som de pratar här.
I den första videon pratar de "Hochdeutsch", alltsa den tyskan som vi i Sverige lär oss i skolan:Och i den andra videon pratar de auf "Tirolerisch", vilket är gaaanska sa langt ifran den sa kallade "Hochdeutsh"
:


Tyvär sa fanns det inget ämne i skolan, i sverige, som hette tirolerisch... haha.

Morgonpromenad.Goder morgon!
Tog en morgonpromenad med hundarna i morse. Ganska fint va?

Laxpastan gick hem igar, sa nu har jag lovat att laga mat at famljen oftare:)
Idag aker jag till Innsbruck och troligtvis imorgon ocksa. Ska lägga upp bilder senare pa Innsbruck, sa far ni se vilken himla vacker stad det är. Innsbruck har lika manga invanare som Umea, men staden är mer kompakt(eftersom de är alper runt om), sa den känns mycket större. Aja, nu ska jag ga och äta min älskade schoko-müsli:]

As long as the wrong feels right.


Jeep.Igar var en konstig dag. Hade jättemycket hemlängtan och ville bara flyga hem till Sverige. Da gjorde jag mitt fina kollage(ska göra en till ocksa) som jag ska sätta upp pa min vägg:) Sedan sa humörsvängde jag mig och hemlängtan försvann da jag akte med nagra till Seefeldt(om jag nu stavade det rätt) där vi gick ut pa en klubb som kallas Jeep. Kom hem 4 i natt, sa jag är liiite trött idag ja. Seefeldt tror jag är Österrikes bästa skidort, om jag inte har fel^^

Ikväll sa ska Simon ta med mig pa en cocktailevening-grej som tydligen är här i Telfs. Vet inte om det är som i 90210, = att man ska vara värsta mega fint klädd, eller om de gar ut som vanligt, men de kallar det bara "cocktailevening". Far chansa och lära mig genom den svara vägen :P

Ikväll ska jag ocksa laga middag till familjen och jag tänkte laga en av mina favoriter: Laxpasta. Hehe önska mig lycka till!

RSS 2.0