David Guetta koncert ikväll! :DSka lite spontant pa David Guetta koncert, i Innsbruck, ikväll med Vicky! :D Jippie!!


Welcome to the dangerzone.


Idag var en lyckad dag pa jobbet :D Har nu intensiv-lekt i 5 timmar, score! En unge klämde sig fast vid mitt ben och kittlade mig jättelänge och jag höll pa att dö av skratt(eftersom jag är megakittlig). Lag pa golvet och skrattade sa mycket att jag började grata!

Nu ska jag sminka mig och hämta upp Tammi för vi ska pa en förfest ikväll och efter den blire utgang! :) Bloggar mer imorgon.

Ikväll släpper vi allt som tynger oss och ger gärnet, tycker jag! :D


Catch your dreams before they fly away!Nu är Maggis pa lite djuptänkande humör^^

Av nagon anledning intresserar det mig inte sa mycket vad som händer imorgon, eller vad som kommer att hända när jag kommer tillbaka till Sverige, om jag ska vara helt ärlig. Jag har helt ändrat min syn pa livet under mitt ar i Österrike, tror jag, eftersom det som jag tycker är allra viktigast är här och nu, idag. För en sekund har du allt i världen och den andra kan du ha förlorat allt, sa varför lägga energi pa att oroa sig över allt man kan förlora och allt som kan ga at pipsvängen, när man istället kan uppleva nagot riktigt och levande, här och nu?

Jag vill i alla fall inte se tillbaka pa mitt liv om nagra ar och angra det jag INTE gjorde.

Jag menar...jag kanske inte ens lever imorgon?Bekvämt?
Det finns ett uttryck pa den tyska dialekten som man pratar här:

Hoasch a Vogel?! (=Hast du einen Vogel, pa högtyska)
Direkt översatt till svenska sa betyder det "Har du en fagel?" Men det betyder "Är du galen?/tokig/helt fran vettet?". Haha det tog ett tag innan jag forstod vad som menades när de fragade min om jag hade en fagel och jag alltid svarade "Nej, men tva katter" xD
Tips pa vad man kan göra när man inte kan sova.= Lägga ner onödigt mycket energi pa att fixa naglarna, t.e.x.


Bilder fran Italien.

Maah saknar min Alice!
Sov över hos Tammi inatt och sa sag vi "Wallander" pa teven. Tycker det är megacoolt att man kan se svenska krimis pa teven här, i Österrike. Idag sa akte vi till Inn och träffade Eva och Luci och bara chillade där nagra timmar:)

Här kommer föresten nagra bilder fran Italien:Sötaste Alice<3

Nu taggar vi skola imorgon!We can make it to the top.


Imorse klockan halv 7 akte jag med Alice till Innsbruck för att vinka av henne pa flygplatsen.. ush vad jag hatar "Hejda", men det kommer liksom alltid pa köpet, oavsätt om man vill det eller ej. Det var i alla fall jättemysigt och helt underbart att ha Alice här pa besök :D Har tagit massa bilder som jag kommer ladda upp pa bloggen och facebook.

Vad gjorde vi da när Alice var här?  Jo:

Mittwoch: Alice kom hit med flyget pa kvällen, sa efter det sa fikade vi bara pa terrassen och pratade innan vi gick och la oss.

Donnerstag: At vi först födelsedagsfrukost med Julian och sedan visade jag henne orten jag bor pa(=Telfs) och sa shoppade vi lite där och akte sedan till Innsbruck och shoppade för full rulle. Klockan 5 akte vi tillbaka till Telfs, eftersom jag hade dans da. Efter dansen akte vi hem och piffade till oss lite och gick sedan ut pa krogen med nagra av mina österrikiska kompisar.

Freitag: Gjorde vi en picknick vid floden "Inn" och lag och solade och frossade i oss chips och choklad xD Det var väldigt varmt, mellan 27-30 grader i skuggan. Sedan gick vi och vandrade med mina värdföräldrar och nagra till och kom inte hem förens pa kvällen och da var vi sa trötta att vi bara at middag och chillade i mitt rum.

Samstag: Gick vi upp tidigt och akte till Bolzano, i Italien,  och var där hela dagen och när vi kom tillbaka pa kvällen sa lagade jag snabbt en middag och sedan fixade vi oss i ordning och akte till en slags förfest och gick sedan ut pa klubb med nagra andra:)

Sonntag: Var vi ganska slitna och at först en paskbrunch med värdfamiljen och sedan fick vi leta paskägg/paskpase, som paskharen hade gömmt xD Gick en promis i skogen och när vi kom hem, vid ungefär kl 2, somnade Alice och sov till halvsju pa kvällen, haha. När hon sovit klart gick vi en promix med Tammi och slutligen blev vi sittandes pa McDonald's i nagra timmar.

Det var väl som en sorts "Sammanfattning" över Alices vistelse här^^


<3Laddar upp bilderna fran italien senare^^


You told me poetry.Hade lite trakigt iger, eftersom mötet inte blev av, sa jag akte in en sväng till centrum och köpte ett par skor och en topp für ausgehen (a). 

Idag maste jag först städa mitt rum innan Alice kommer, för rummet ser verkligen ut som ett bombnedslag xD Jag förstar inte hur alla andra alltid orkar ha ett sadant städat rum :O?
Senare aker jag till Innsbruck och firar Julian, som fyller ar och klockan 7 hämtar jag Alice pa flygplatsen! :D Sedan var Tammi taggad pa att träffas sa far se om jag hinner med det ocksa:)


Det kan inte bli bättre!


Jusst nu bubblar bara hela jag! Nu har jag lov och vädret är som en svensk högsommar. Har redan brännt ryggen sadär snyggt tomatröd -.- Min svenska hud reagerar saaa underbart pa solen..
Började i alla fall morgonen med en varmt bad och mysmusik, vilket höjjer ribban ytterligare, men det bästa är att  ALICE<3 kommer imorgon!!! guuu vad jag ska krama om henne!En bild fran i lördags som en fotograf tog.


och en bild fran i söndags, grillning nr 2 xD


Chillar med en kopp kaffe i sommarsolen.

Hola Bandola!

Idag är det sommar! :D Har bara chillat och solat idag. Var en sväng och joggade med Eva ocksa, och nu sitter jag och dricker KAFFE! :O Ja ni hörde rätt, jag har börjat dricka kaffe, mmmmummma!

Ikväll ska jag pa bio med värdföräldrarna och Patricia. Vi ska se "Rio, wir kommen" eller nagot i den stilen.Nagon som är sadär kontrollerbar magnetisk.Ska pa grillfest för andra gangen idag^^


helloj sweeties:)

Kom precis hem fran grillfesten hos Caro. Kunde inte stanna sa länge eftersom jag lovade nagra andra att vara med pa en grillfest vid älven ikväll, sa jag drar dit om en halvtimme. Det var i alla fall toppenbra hos Caro, men jag var ganska sliten och trött, sa jag rakade somna i hennes trädgard när vi grillade och sov tydligen en hel timma, haha.

Glömmde min planbok i taxin igar och ringde dit idag och kollade om de hade hittat den, vilket de hade men nagon hade tagit alla pengar (350kr) :( Känns ganska trakigt... men men, kan som inte göra sa mycket at det nu.


En tjött MaggisBeats4Education!Bilder fran igar. "Beats4Education"

Nu ska jag ut och sola lite i trädgarden och senare i eftermiddag aker jag till Caro, som har grillfest, eller nagot sant liknande. Seeya!:)

3 DAGAR KVAR TILLS MIN ÄLSKADE ALICE KOMMER OCH HÄLSAR PA MIG!!! :D Ska enbart prata svenska under de dagar som hon är här, mohahha. <3Idag kommer jag behöva mycket energi!


Godmorgon!
Igar var underbart perfekt. Gick ju som sagt ut med Petra och nagra svenskar, som var hur trevliga som helst, sa vi pratade hela kvällen nonstop^^ (Lägger upp bilder senare)

Idag aker jag till Innsbruck med Eva och Tammi för att shoppa. Haha det där med att spara pengar gar inte sa bra för mig. Senare ikväll aker vi till Ötz och gar pa först pa en fest hos Jule och sedan har vi köpt biljetter till "Beats for education" vilket jag taggar gaaalet mycket. Hörde att t.o.m. svenska Dj:s kommer dit. Vi kommer inte kunna aka hem med taget förens 5 pa morgonen sa vi kör full rulle hela natten!  Nu har jag äntligen lov :D

Maggis kirrar jobb!

Skönt med helg, eller hur?

Har börjat bli inbokad pa möten nu osv, eftersom jag anmälde mig pa föräldracentret, här i orten som jag bor pa i Österrike, och de senaste dagarna har nagra ringt mig och fragat om de kan träffa och lära känna dem och deras barn och sedan vara nanny/barnvakt at dem. Träffade en ung man igar som hade en urgullig 2arig dotter som jag ska börja träffa regelbundet nagon dag varje vecka. Tumme upp! Sedan har jag ett till möte idag med en mamma som vill att jag enbart ska prata engelska med hennes son. Awsome!

Efter mötet idag ga och sola solarium med Eva och sedan ikväll blire utgang med Petra och hennes gammla värdsyskon fran Sverige, som är här och hälsar pa nu(Petra var utbytesstudent i Sverige förra aret). Ska bara prata svenska ikväll, tihi xDFörsökte ladda upp ett youtubeklipp med laten "E.T" -Katy perry feat. Kanye west, men det fungerade inte:( Rekomenderar i alla fall er att lyssna pa laten, som ocksa finns pa spotify, för den är verkligen bra!


Ny design!


Tjingeling!

Nu är jag tillbaka till Österrike och har lyckats kirra en ny bloggdesign^^

Ikväll blire dans och sedan sover jag hos Tammi, eftersom jag känner att jag bara maste komma bort fran värdföräldrarna ett tag... Tur att jag har en sadan shysst kompis här!


Am Flughafen.

Jag var ganska uttrakad och nästan alldeles ensam pa flygplatsen. Pjuuuoooh... reste fran kl 7 pa morgonen, och kom hem halv 1 pa natten och var tvungen att ga till skolan dagen efter! Snacka om död. Allt tog sadan lang tid, eftersom 2 flyg var försenade och sedan skulle jag bli hämtad av värdmamman pa flygplatsen, men hon var drygt en och en halv timme försenad. Aber nu är jag här!

Es fällt mir schwer,
ohne Dich zu leben,
jeden Tag zu jeder Zeit
einfach alles zu geben.
Ich denk' so oft
zurück an das was war,
an jenem so geliebten vergangenen Tag.


Ich stell' mir vor,
dass Du zu mir stehst,
und jeden meiner Wege
an meiner Seite gehst.
Ich denke an so vieles
seit dem Du nicht mehr bist,
denn Du hast mir gezeigt,
wie wertvoll das Leben ist.


Tidsinställt: Hejdå!


Nu sitter jag säkert strax på flyget tillbaka till Österreich. Ha det underbart alla där hemma nu, så ses vi i sommar igen! :D
<3Bajbaj lingonpaj!


Enkel fråga, svårt svar.


En fråga som jag fått kanske 1000 ggr nu då jag var hemma denna veckan, var "Trivs du bra i Österrike?" Det känns som om en fråga som jag också skulle kunna ha ställt. Men den är jättesvår att besvara för mig.  Allt är så annorlunda i min "2:a värld". tänkte skriva upp lite för och nackdelar med min situation, eller vad jag nu ska kalla det, i Österrike:

Plus +

-Jag är mycket friare. Kan liksom göra nästan vad jag vill utan att någon bryr sig så mycket där.

-
Är mycket mer självständig.

-Jag har lär mig att leva med migsjälv, vilket man inte lär sig förens man verkligen är själv som jag i en ny värld.(i think)

-Det finns mycket, mycket mer att göra och roa sig med på helgerna, när man är under 18.

-Jag är nästan aldrig stressad, och om jag är det så är det för hemlängtan eller känslomässigt.

-Oftast händer lite mer spontana saker, planerar inte så mycket där.

-vädret och naturen är underbar och jag är ute nästan varje dag och gör något.

-Jag måste vara mycket starkare i Österrike, vilket jag antar också gör mig starkare.

-Lär mig tyska varje dag genom att bara vara där.

-Jag lär mig snabbt vilka som är där för mig/vilka som inte är det.

Minus -

- Mina värdföräldrar är raka motsattsen från mina föräldrar och de bryr sig ibland verkligen för lite. De undrar tex. inte hur jag ska kunna komma hem på kvällarna osv.

-Min värdföräldrar är alltid uppbokade varje kväll och helg så vi gör nästan aldrig saker tillsammans.

- Att jag ibland känner mig oförstådd.

-Hemlängtan. Det är oftast inte så farligt för mig, men det går inte heller att undvika helt.

- Det är ibland svårt att vara sig själv och svårt att komma in och man får ju inte 10 bästa kompisar på bara några veckor.

-Att skämta är megasvårt på ett annat språk eller att förstå skämmt xD

- Det är mycket tuffare. Folk gör saker och snackar skit på ett sätt som jag inte är van vid och rykten växer och sprider sig på ett ögonblick, och har du väl ett rykte på min skola, så får du inte bort det på ett bra tag heller.

- Min värdfamilj äter väldigt oregelbundet och om det äter middag så äter de  den vid 10-11, på kvällen, så jag har svimmat ungefär 4 gånger sedan jul. (fast jag har blodsockergrejs, typ nått diabetesliknande).

Det där var några exempel på för/nack-delar.


Så nu förstår ni kanske varför det är så svårt för mig att svara på frågan, för det är bra och dåligt, men mest bra antar jag, för annars skulle jag inte stanna där :)


Nu har jag tusen saker att göra idag så ska hoppa in i duschen nu och göra mig iordning!


Midgård


Har varit på Midgård idag och det var jättekul att träffa alla igen men det kändes megakonstigt. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva känslan av att plötsligt vara där på midgård igen.

Undrar hur det kommer bli då jag kommer hem från Österrike för gått...


Galeeeet!


Har hittat en massa gammla bilder på dator och jag har insett att jag har förändrats ganska mycket från förut^^ Lägger upp några bilder så ser ni vad jag menar.Bilderna är från när jag var 13-14 skulle jag tro. Tiden när jag hade tandställning hehe.


Galet. Jag tycker jag har förändrats jättemycket! hehe, men det är lite roligt att gå igenom gammla bilder för jag har verkligen varit lite av varje: Fjortis, emo, hästnörd, språknörd(är jag än i dag xD), Sedan hade jag en tid när jag blev vegetarian och miljövän, en tid när jag var lite besatt av indien och inredde hela mitt rum i indisk stil(vilket jag fortfarande gillar) och hade lite indiska smycket osv, och när jag var onödigt intresserad i mode, och så har jag målat mycket en tid, haft en period när jag spelat gitarr och sjungit varje dag, skrivit mycket och när jag tränat så mycket så att jag fick magrutor.

Just nu skulle jag säga att jag är i en fas där jag bara vill uppleva så mycket som möjligt, resa mycket, festa och leva för idag, istället för imorgon. Me like!

LÄngtar så! Idag ska jag äntligen träffa min Ylvis och sedan Alice och imorgon blire midgård, TAGGA :D
Home sweet home<3


Nu har jag varit några dagar i Stockholm och hälsat på mina systrar och deras söta bebisar och nu är jag hemma i Umeå. Så galet skönt!!! Home for the win. Synd bara att jag lyckats bli sjuk, men eftersom jag bara är hemma i en vecka så får jag bara ta och bita ihop och ignorera sjukheterna xD

I lördags så skule jag ju flyga till Stockholm från Munchen, så då skjuttsade Dorian mig dit i hans kompis Cabriolet(har ingen aning hur man stavar det) och det var så himla underbart^^ Vädret var varmt och perfekt och först körde vi på spaggetthi-vägar i världens vackraste landskap och sedan kom vi ut på Autobahn i Tyskland, där Dorian gasade på för fullt hela sträckan, så vi kom fram en timme tidigare xD Det är en härlig känsla att sitta i en Cabriolet(=sportbil, utan tak), i T-shirt, solbrillor och musik på maxvolym.

Idag ska jag till mormor och morfar och sedan kommer Sofie och tvillingarna också:) Imorgon blir det att åka och träffa Ylvis, och sedan sover jag över hos Alice och så följer jag med henne till Midgård på fredagen xD Blir intressant, haha.

Gick ju ut med några tjejer i Innsbruck och firade caros födelsedag, i Fredags. And here are some bilder:


På tåget dit, kanske inte världens vackraste bild... heeehe.


<3

på nattbussen hem xD


"Det är dags för fredags...FIRANDE!!" :D


Igâr hade jag fullt upp med skola, jobba, dansen och sedan pâ kvällen träffade jag nagra pa Mc Donalds och chillade där xD

Idag har jag bara en timmes lektion och sedan kan jag âka "hem", wihoo! :D Efter skolan ska jag träffa Eva och senare pâ kvällen ska jag till Caro, som har födelsedag idag och har först förfest och sedan âker jag med henne, Niki, Nenda och Thomas till Innsbruck och gâr ut pâ krogen där :D

1 dag kvar tills jag âker till Sverige! :D <3


RSS 2.0