I ain't got the memories of tears in your eyes.


Mysig Lied!

Förlat för dalig uppdatering den senaste tiden, men jag har helt enkelt haft för fullt upp för att hinna blogga. Italien med tjejerna var helt underbart! 5 av 5 toasters xD

De senaste dagarna har jag:
-Gatt i skolan
-Jobbat
-Hängt i utomhusbadet med klasskompisarna
-varit pa "Tanzsommer" med värdmamman(hennes födelsedagspresent till mig). Sag programmet med klassisk balett, och där dansade nagra av världens bästa balettdansare fran hela världen! Alla var uppklädda som när man gar pa opera(jag hade t.o.m. pa mig en klänning^^) och i baren beställde vi champange i höga smala, gläsiga glas. Jag tyckte det var hur häftigt som helst, och de dansade omänskligt bra!
-Sovit över hos Hannes 3 nätter i rad och hängt med honom, hans familj osv. Igar gjorde vi en utflyckt till "Blindsee". Galet vackert!

Här kommer nagra bilder fran igar:


 
Idag blire att  ga ut och jogga med Tammi och Eva, sedan mach'ma filmmys och pa kvällen gar jag kanske pa teater med Hannes och hans pappa:)


Underbara Italien!Flygbiljetten hem = bokad!


Den 10:e Juli aker jag hem till Sverige for good! :OHabt ihr es gemerkt, dass ich ein bisschen braun geworden bin? :D Tadaah!

Idag maste jag aka in till centrum och fixa en födelsedagspresent och packa inför imorgon (DA AKER JAG TILL ITALIEN MED NAGRA KOMPISAR! :D JIPPIE) och senare ikväll ska jag ut och dricka cocktails med nagra kompisar:)
Kanske kommer Hannes hit ocksa, we'll see^^ Sov över hos honom igar och det var tänkt att vi skulle ga i skolan idag, men vi hade glömmt att ställa väckaren, sa vi vaknade klockan 11. Oops xD

Tror det är bara 17-18 dagar kvar nu tills jag kommer hem!

 


Wherever you are.


Bilder fran när vi var och trambatade i paradiset!


Snart kommer Hannes hem fran Tyskland(var pa festivalen "Frequenz") och sa hämtar han upp mig senare och skjuttsar hem mig till honom, sa bor jag där inatt :) Jippie!
Hoppas eran helg var intressantare än min, för jag gjorde nämligen ingenting... Men den här veckan kommer i alla fall säkert att bli kanonbra. Imorgon ska jag nämligen pa studiebesök och efter det ska jag laga "Spätzeln"(se tidigare inlägg om vad det är) med värdmamman och sa kommer kanske Hannes hit imorgon ocksa, och pa onsdag blir 3 timmar skola, chilla med Eva och pa kvällen Fest, och klockan 6 pa torsdagsmorgonen bär det av till Italien! :D Nicht schlecht, ge?

Nu väntar hundarna pa att jag ska ut och ga med dem, so I better move my ass!


4 dagar kvar!! :D

4 dagar kvar tills jag åker till Jesolo, Italien med Tammi, Luci och Eva! :D Taggar som bara den. Idag är en så tråkig dag, med regn och ingenting att göra, så jag önskar att tiden kunde spolas fram till torsdag xDlääängtar!


Lite funderingar som kan flyga fram en fredagsnatt i Österrike.


Under mitt utbytesar har jag akt hem 2 ganger. En gang över jul och den andra gangen var över pask. Bada gangerna har jag akt hem och tvekat om jag överhuvudtaget skulle aka tillbaka, för sa fort jag kom hem sa är allt sa mycket enklare. Hemma kan jag slappna av i min familj och allt stod kvar som när jag lämnat det. Samma gammla latar spalades fortfarande pa radion, och jag gick och handlade med pappa i samma gammla vanliga affär, där jag köpte samma mjölk som alltid. Under mina besök var allt där hemma som det brukade, det var bara en liten detalj. Nej, detaljen är inte liten, men man brukar väl skriva sa?

Detaljen är jag. Och jag fick migsjälv att aka tillbaka igen, bada gangerna. Förra veckan fragade en i min skola mig om jag angrat att jag akte som utbytesstudent och svaret var/är NEJ. Den förändringen jag gatt igenom och upplevt är nagot soom fatt mig att se sa manga saker med andra ögon, jag lägger märken till fler detaljer, jag tar inte samma saker för givet som jag gjorde innan, och alla sma-problem jag hade tidigare spelar ingen roll längre. Jag vet egentligen inte varför jag har förandrats sa mycket, och jag förstar inte varför det tog 8 manader för mig att känna att jag hör hemma här, i Österrike.

Innan jag akte hit hade jag läst pa en hemsida för utbytesstudenter att det tar ungefär 3 manader att komma över hemlängtan, komma in i samhället och behärska spraket flytande, men nej, sa var det inte för mig. Kanske är det jag som är väldigt annorlunda fran andra utbytesstudenter, kanske har mitt ar inte varit som ett utbytesar "ska vara", jag vet inte, men för mig tog det hela 8 manader. De senaste 2 och en halv manader har varit sa perfekta, sa som jag drömt att det skulle bli, och att drömmen blev verklighet är världens belöning för mig, men samtidigt sa undrar jag ofta vad jag gjort för fel de 8 manaderna och vad jag ändrade sa att det blev sa mycket bättre. Det var som om jag vaknade upp en dag och kände mig stark som stalmannen och var helt enkelt bara lycklig. Och den känslan gör allt värt det.

Samtidigt sa vill jag kanske inte vara kär, inte ha fatt sa bra kompisar, inte tycka om österrike generellt, för jag vet ju sa väl att om ungefär en manad sitter jag där hemma i Sverige igen och fikar kvällsfika med föräldrarna, och ingen annan som jag känner, vet om hur min värld här är och har varit. Visst har tva av mina bästa kompisar kommit och hälsat pa mig och sett hur det är osv, men att komma pa besök är nagot annat än att leva här. Jag undrar hur det verkligen kommer bli när jag aker tillbaka till Sverige. Det känns som om jag vuxit ifran allt litegrann, som om jag gar pa en annan väg än tidigare och jag vet inte om man kan "vända om och ga tillbaka till den gammla vägen" eller om det finns en ny väg som väntar pa mig...

Jag vill hem, hem till allt och alla jag älskar, men jag vill inte släppa allt och alla här. Jag har ju lyckats bygga upp ett liv här nu, jag menar, jag har ju till och med fatt jobb och allt!

Undrar om det kommer bli svart att aka hem för gott, jag tror det i alla fall...


Typisk traditionell österrikisk mat!Sitter just nu framför datorn och äter "marillenknödel" och kom pa tanken att jag kan ju ta och dela med mig till er, vad som är typiskt att äta här, i Österrike! :

1. Knödel. Det finns matiga knödels(spinat/parmesan, ost, och fläsk), och söta (gjord av "Topfencreme" och finns ocksa med choklad och fruktfyllning). Jag tycker om all sorts knödel, men min favorit är spinatknödel, som serveras med smält smör och parmesanost. Topfenknödel är ocksa galet gott!


Marillenknödel

Spinatknödel

2. Spätzeln. Min favoriträtt här xD Det är inte pasta, men nagot liknande och man äter dem med ost, fläsk, skinka, gräddsas, kyckling, gulash, kött och svampsas. Nom nom nom!


3. Kaiserschmarren. Ocksa grymt gott, typ som fluffiga pankakor, fast i sma bitar.3. Wurst(korv)Wurstsalat(korvsallad).

4. Gulasch. Köttgryta, finns ocksa i korv och potatisvarianten^^^5. Kürbissuppe. = Krämig pumpasoppa.6. Schnitzel. Alla gillar schnitzel! xD Men den som görs här smakar 1000 ggr bättre än den man köper i Sverige!7. Fleischkäsesemmel. = som en parisare, men den är gjord pa ett speciellt sätt, sa korven görs som en deg, som sedan gäser i ugnen i ganska länge innan man äter den. Lite "fastfood-aktigt"Det var nagra exempel som jag kom pa nu xD


Bloggen dampar :@
Tjingeling! Bloggen dampar lite och en del inlägg är borta osv, men nu fungerar den förhoppningsvis igen! T-shirten pa bilden ovan, fick jag pa min födelsedag av Tammi och Eva <3

Tirolerin = En person som kommer fran Tirol(delen av Österrike som jag bor i under mitt utbytesar)

Schwedin = Svensk (Tjej)

Lauser = Busunge

Igar sov Hannes över hos mig, annars sa har inte sa mycket mer intressant hänt, förutom att jag börjar pa att flippa ut, eftersom jag snart aker hem till Sverige. Allt är sa äckligt bra här just nu, sa jag förtränger hela tiden att jag snart aker, men da och da kommer tankarna upp igen.

Oh GUD! :O


Volljährig! (=myndig)Lite bilder fran förfirandet pa min födelsedag xDSom en vacker melodi.


tänk om man kunde sjunga som henne.

 Imorgon fyller jag 18!! :D

Igar var helt vilt! Hade jätteroligt och träffade en massa nya supertrevliga människor, me like! Det började med att jag pa nagot sätt hamnade i ett lag med 20ariga killar och spelade med i en fotollsturnering(3 matcher!!) och slutade med att jag och hannes kom hem till honom 5 imorse^^ Sa lite trött erkänner jag att jag är just nu! Men jag har inte tid att vara trött och sliten, för strax kommer de andra hit för pizzaätande och senare gör vi nagon sorts förfest hos mig och vid midnatt aker vi till Stams pa "Zeltfest" :D


Million miles away.Guten Morgen!

har för mycket planerat i huvudet nu:

Idag blire skola och sedan jobba till kl 5, och da hämtar Hannes mig sa aker vi och handlar grejs inför min 18ars fest(förfest eftersom vi gar ut senare pa kvällen) xD

Jag kommer inte kunna blogga sa mycket i helgen, because:

Hannes sa att han hämtar mig senare ikväll, mid midnatt eller sa och sa sover jag hos honom. Imorgon är det firande för full rulle, för där han bor är det en fest som är varje ar och den börjar redan pa förmiddagen och haller pa ända tills nästa dag!
Aker hem pa söndag, och jag är ensam hemma den här helgen ocksa(värdfamiljen aker iväg igen!). Pa kvällen kommer nagra pa en mini förfest hos mig och sedan aker vi till Stams och gar pa "Zeltfest", översatt=tältfest, men det handlar inte om tält, utan mer att det är en megastor fest i det fria med koncert osv. ^^ Det ska tydligen vara en ganska sa stor grej och man maste köpa biljetter innan. Där vid tolvslagen sa firar vi, för da blir jag nämligen 18! :D

Caro sover sedan över hos mig och dagen efter, pa mondag har jag födelsedag och da kommer kanske min värdfamilj hem nagon gang pa eftermiddan/kvällen men hursomhelst sa har jag förfest och sedan blire utgang! :D Jippie!

Pjuuuh, sa kommer min helg att se ut, liebe Freunde^^


Bilder fran dansuppvisningen!

Bjur pa lite bilder^^Var nyss och fikade med dansgruppen, mysigt mysigt^^


Abenteuer! :D
snyggt som i en skönhetstävling, ohyea! xD


Igar gjorde jag och Hannes följande:

Vi satt oss i bilen och akte till ingenstans. Alltsa vart vägen förde oss, och da hamnade vi slutligen(efter lite vandring) vid det här vackra vattenfallet! :D Äventyr for the win!

Idag efter skolan sa hängde vi lite pa Mci och vid 7 gick jag och Tammi pa en förstahjälpen kurs, men inkriktning pa barn(eftersom jag jobbar med barn här). Är jätteglad att jag gjorde den, för nu har jag i alla fall en aning om vad jag maste göra om det händer nagot!


Do you want to see the world?

Straight out of hogwards!

Yooo! hängde efter skolan pa McDonald's med my homie Tammi och sjöng "straight out of Hogwards". Respekt! xD


Vi körde över en raddjursbebis igar! :O


Igar hoppade ett litet raddjur fram ur mörkret när jag och hannes akte bil och Hannes bromsade men det var redan försent... sant händer, men usch vad hemskt det var :(

At i alla fall middag med Hannes familj igar och sedan traffade vi hans kompisar i en fotbollsbar och hängde där nagra timmar innnan vi ringde efter Taxin och akte till Area47. Men vi akte hem redan vid halv 4 pa natten(vanligtvis stannar man där tills 5-6 pa morgonen^^). Sa kvällen slutade i alla fall bra :DHaha Hannes korvar sig i badkaret xD

Idag har jag städat lägenheten lite, eftersom mina värdföräldrar kommer tillbaka ikväll... och sa akte jag till ett utomhusbad-grej(vet inte längre vad det heter pa svenska xD) och solade, badade och spelade volleyboll :D

Nä nu maste jag forsätta städaaaah :(


Treat the people you love like you wanna be loved.I verkligheten är det mijloner ganger sa vackert, jag lovar!

Var som sagt pa en fest i torsdags och sov över där, pa morgonen akte vi hem med taget och sa hängde Hannes med mig hem men vi var sa trötta att vi la oss pa soffan och sov tills Tammi ringde och sa "Jag har handlat mat och kommer och flyttar in till dig nu, ok?" <3
Var sa glad att hon hade med sig god österrikiskt/tirolisk mat, eftersom det typ inte finns nagon mat här när värdfamiljen är pa semester^^ Sa akte Hannes hem och vi degade framför teven och jag somnade igen och blev väckt klockan 10 i morse av Tammi xD Yeeaaahh haha party!

Hannes mamma vill bjuda mig pa middag ikväll, sa han kommer och hämtar mig snart :)

Ikväll ville de andra ha fest hos mig, eftersom jag är ensam hemma. Far se om det blir av eller om jag bara har förfest hos mig och sa gar vi sedan ut to the cluuuub.

CYAH!


Vilken härlig dag!

Gardagen lyckades bli lite stressig^^ Först gick jag pa en langpromenad med Eva och Tammi och precis när jag kom "hem" sa kom ocksa Hannes dit och hängde lite med mig. Jag var tvungen att göra mig iordning, eftersom hannes skulle skuttsa mig till Eva en halvtimma senare, sa jag fick lite daligt samvete. När jag kom till henne sa träffade vi tva killar fran klassen och hängde med dem hela kvällen. osv.

Nu har mina värdföräldrar akt pa semester, sa har FF tills pa söndagkväll^^ Började min dag sooo wonderful! Ansiktsmask, harinpackning, ett varmt bubbelbad, , mysmusik, choklad och senare kom patricia och at frukost med mig <3Ikväll aker jag till Ötztal och gar pa en fest, yey Partystimmung is in tha house!


Verlängerte Wochenende <3


Söta Tammi, som lärt sig lite svenska, klottrade lite pa min högra hand idag<3


Maggis hjärta armband likamed sant!

Jippie! nu är jag ledig tills mandag och imorgon aker mina värdföräldrar pa semester utan mig (igen..:( ...? ) Sa lite homiesar kommer hit och bor med mig under tiden^^RSS 2.0