Tänk om jag hade sattsat på något annat?


Hittade en massa gammla bilder från en USB.

Bilderna från ovan är från en tid när jag var som mest angangerad i ridandet/hästar. Ägaren av ridanläggningen och hästarna hade åkt på semester, och jag fick ta över en stor del av ansvaret av gården, medan hon var borta i några veckor. Jag var medryttare på en unghäst, som hette Vinda, som nu blev högutbildad på Strömsholms och såld för så mycket pengar, som bara några få lyckliga har i fickan.

Den här tiden var jag 100 % inställd på att jag skulle börja på Dilles Gymnasium eller Wångens Gymnasium, som båda ligger i Östersund. På de gymnasiumen finns det en inriktning, och det är Islandshäst. Där skulle jag ha fått lära mig att rida in en unghäst, vidareträna äldre hästar, sköta om flera hästar samtidigt, ställa upp i några av de största tävlingarna i Sverige och bo där, på internat. För mig var detta det självklara valet, och jag såg en framtid där jag skulle jobba med islandshästar. Eller åtminstone äga några hästar själv.

Sedan började jag nian och förvirringen satt igång(det var säkert då jag blev så förvirrad som är är ännu idag), och av någon anledning så valde jag att gå på ett gymnasium här, i Umeå. Ibland händer det att jag undrar över hur allt skulle ha varit, om jag hade sattsat och börjat på en av de islandshästgymnasiumen i Östersund. Jag hade säkert aldrig åkt iväg till Österrike då, troligtvis levt ett helt annat liv och varit en helt annorlunda.

Jag rider fortfarande ibland, men jag har tappat väldigt mycket kunskap och känsla för ridandet, men glädjen och känslan av att bara galoppera fram över ängarna och tölta över skogsstigarna finns kvar. Men nu är allt så annorlunda. Jag har sett en annan värld och samtidigt upptäckt att det finns så mycket mer i livet, än vad jag först trodde, men jag har fortfarande ingen aning om vart jag hamnar i framtiden. Jag låter mig överraskas helt enkelt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0